چه کسی معامله ارز انجام میدهد و چرا
بازار ارز خارجی یا فارکس بزرگترین بازار مالی دنیا است که حتی از بازار سهام نیز بزرگتر است. بر اساس گزارش بانک مرکزی ترینیال (Triennial) در مورد فارکس و بازارهای مشتقات OTC در سال 2016، در این بازار روزانه 1/5 تریلیون دلار مبادله میشود درحالیکه حجم مبادلات در بازار سهام 84 میلیارد دلار است. سایت دیجیتال جایی است که ارزها با یکدیگر مبادله میشوند، بازار فارکس ویژگیهای خاص بسیاری دارد که ممکن است برای معامله گران جدید سورپرایز کنده باشند. در این مقاله فارکس را معرفی خواهیم کرد و در مورد علت و نحوه انتخاب این بازار برای معاملات توسط معامله گران صحبت میکنیم.
بیشتر بخوانید:آموزش فارکس
نکات مهم
بازار ارزهای خارجی فارکس یا FX نیز شناخته میشود. بازاری جهانی است برای مبادله وجوه رایج کشورها با یکدیگر.
حاضرین در بازار از فارکس برای پوشش دهی در مقابل ارزهای بینالمللی و ریسک نرخ بهره استفاده میکنند تا در خصوص رویدادهای ژئوپولیتیکی بیندیشند و به پرتفولیو ها در کنار دیگر دلایل تنوع ببخشند.
بازیگران بزرگ این بازار نهادهای مالی ازجمله بانکهای تجاری، بانکهای مرکزی، مدیران پولی و صندوقهای پوشش ریسک هستند
شرکتهای جهانی از بازارهای فارکس برای پوشش دهی ریسک ارز در مقابل معاملات خارجی استفاده میکنند.
افراد (معامله گران خرد) بخش نسبتاً کوچکی از کل حجم فارکس را تشکیل میدهند و اساساً از بازار برای خریدوفروش و معاملات روزانه استفاده میکنند
فارکس چیست؟
نرخ ارز قیمتی است که در ازای مبادله با ارز دیگر پرداخت میشود. این نوع مبادله است که بازار فارکس را بهپیش میبرد.
بیش از 100 نوع ارز رسمی مختلف در جهان وجود دارد؛ اما بیشتر معاملات بینالمللی فارکس و پرداختهای بینالمللی با استفاده از دلار آمریکا، پوند انگلیس، ین ژاپن و یورو انجام میشود. دیگر ابزارهای معاملات ارز محبوب شامل دلار استرالیا، فرانک سوئیس، دلار کانادا و دلار نیوزلند میشوند.
ادامه مطلب...(بازار فارکس)